Aluhal

Events Blog

De aluhal is een tijdelijk bouwwerk, gemaakt van aluminium, dat ruimte en onderdak biedt aan allerlei gelegenheden. Zo worden ze bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt voor evenementen zoals festivals, bruiloften, beurzen enzovoort. De aluhal is snel op te zetten en ook weer snel te demonteren en in principe overal te plaatsen, gezien de tijdelijke aard van het bouwwerk.  Tevens ideaal aan deze methode is dat hij op maat verkrijgbaar is, dus welke afmeting ook nodig is, is een mogelijkheid. Dit komt omdat hij kan worden opgebouwd uit verschillende, aan elkaar te zetten modules. De constructie kan derhalve zo lang en breed worden als er wordt gewenst. Het dakzeil van opaque, is leverbaar in zowel wit als transparant. Ook zijn er diverse mogelijkheden met betrekking tot het materiaal van de vloer. Van een casette plankvloer, tot aan een plaatvloer.   

Een stevige constructie

Door het gebruik van een zogenoemde 'A-klasse' soort aluminium, is een stevige constructie geborgd. Hierbij zijn de wanden en het dak volledig van PVC en brandvrij. Voor een prettig leeftclimaat in de constructie is een ventilatiesysteem aangebracht. Hierdoor, in combinatie met de PVC wanden, is het verblijf in een aluhal bijzonder prettig ten opzichte van andere constructies van tijdelijke aard. In het geval van erg warme dagen, is er een optie om het optionele actieve luchtcirculatiesysteem te laten installeren. Hierdoor zal de constructie een prettige temperatuur behouden, zonder de de nadelen van een tocht-effect te hoeven ervaren.  

Ametingen

De tijdelijke hal is in vele combinaties leverbaar. Zo starten de afmetingen ervan vanaf 8 meter en kan deze worden uitgebreid tot wel 25 meter lang. Hierdoor is er voor elke gelegenheid de juiste constructie mogelijk naar gelang die nodig zal zijn. Ook het opbouwen en afbreken van de aluhal is een fluitje van een cent en gaat razendsnel. Dit is ideaal voor korte termijn beslissers, maar ook zodat de hal zo lang mogelijk kan blijven staan, hij is immers weer snel uit elkaar gehaald en afgevoerd.   

Aanbieders

Een aluhal is verkrijgbaar bij meerdere aanbieders. Deze aanbieders regelen vaak alles wat komt komt kijken bij het realiseren van dit tijdelijke project. De vergunning bij de betreffende gemeente, het transport, de opbouw, zelfs de volledige inrichting en natuurlijk de afbraak. Voor de inrichting werken aanbieders vaak samen met derden. Dit kunnen bijvoorbeeld specialisten zijn voor verhuur van staantafels, ander meubilair zoals stoelen en banken. Maar denk ook aan gaarkeukens en projectieschermen voor presentaties of congressen. Kortom, alles wat komt kijken bij het realiseren van deze tijdelijke handige alles-in-een oplossing kan worden geregeld bij dezelfde aanbieder. Zo heb je geen omkijken naar het proces en kun je je bezighouden met het daadwerkelijke project waar je de aluhal voor hebt laten komen.

Delen  

3 april 2018

Blog over evenementenbeheer

Het organiseren en beheren van evenementen ligt vaak bij een afdeling, of een bedrijf die gespecialiseerd is in evenementenbeheer. Een evenement organiseren, hoe groot of klein ook, kan behoorlijk wat organisatie kosten en daarom is het voor het in juiste banen leiden van een evenement, handig als je daar gespecialiseerd personeel voor hebt. Naast gespecialiseerde bedrijven. Denk aan de veiligheid rond evenementen maar ook andere aspecten zoals meubilering, reclame en promotie en ga zo maar door. Om het een en ander wat makkelijker te maken, ben ik deze blog begonnen waarin ik je van handige tips voorzie en links naar interessante bedrijven die jou kunnen helpen je evenement op touw te zetten.